6 december 2023

Labour Power Company neemt ‘Spaanse’ recruitmentspecialist International Job Challenge over

Veghel, 6 december 2023 – Labour Power Company (LPC) neemt recruitmentspecialist International Job Challenge (IJC) met hoofdkantoor in regio Valencia (Spanje) per direct over. IJC is gespecialiseerd in het bemiddelen van werkzoekenden in Spanje en Portugal en heeft diverse vestigingen in Zuid-Europa. Met deze overname geeft LPC verdere invulling aan haar internationale ambities.. Het is voor LPC na de start in 2020 al de elfde overname.

Elfde overname - International job Challange

International Job Challenge
Oprichters Rolf van der Meijden en Curro Verhagen bouwden de afgelopen jaren aan een recruitmentbureau dat ijzersterk is in het werven en selecteren van werkzoekenden in Zuid-Europa. “We werken voor meerdere bedrijven en uitzendorganisaties in Nederland en hebben de afgelopen vijf jaar meer dan 10.000 mensen succesvol geplaatst. In Zuid-Europa hebben we een goede naam opgebouwd omdat onze lokale teams mensgericht en vanuit kwaliteitsuitgangspunten tewerk gaan. We werken ook voor een aantal LPC-bedrijven en zo zijn de gesprekken op gang gekomen. Voor ons een mooie kans om aan te sluiten bij een organisatie die de laatste jaren zo sterk is gegroeid en op het gebied van internationaal recruitment een voorname positie heeft verworven. Met deze stap kan IJC verder uitbouwen en groeien en is de continuïteit verzekerd”, aldus Van der Meijden.

 

Zelfstandige voortzetting
Vanuit LPC is deze overname begeleid door Tamara Broeren (CFO) en Linda van Alphen (COO). Van Alphen: “Recruitment is de levensader van ons bedrijf. De arbeidsmarkt staat erg onder druk door structurele factoren als vergrijzing en ontgroening. Momenteel wordt de krapte wat gedempt door de conjunctuur maar we weten dat als de economie weer aantrekt deze weer vol op het vizier komt. Daarom zijn we nu anticyclisch ons recruitmentapparaat aan het versterken. IJC werkt al jarenlang voor een aantal van onze bedrijven. Om deze instroom te borgen hebben we nu deze stap gezet. We zijn immers erg tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening van IJC. We zien de laatste jaren dat onze werving wat aan het verschuiven is van Oost-Europa naar Zuid-Europa. We hebben ook als LPC eigen kantoren in Spanje en Portugal maar met deze overname verstevigen we onze positie. IJC blijft, zoals gebruikelijk is vanuit de LPC-visie, autonoom haar dienstverlening continueren onder het huidige lokale management”.

 

Forse groei LPC
Sinds de oprichting in januari 2020 heeft LPC nu elf bedrijven overgenomen. Inclusief IJC komt de jaaromzet in 2023 uit op circa € 400 miljoen. Volgens Tamara Broeren CFO van LPC is deze overname strategisch belangrijk. “We zijn bezig om onze organisatie juist te versterken nu het economisch even wat minder goed gaat. Erg fijn dat onze aandeelhouders bereid zijn om anticyclisch te investeren!”, aldus Broeren.